HOE PLAN JE DE WEEK MET NIEUWE MAATREGELEN?

Voor zowel ouders als kinderen vraagt de huidige situatie om behoorlijk wat aanpassingsvermogen. De afgelopen weken zagen er al anders uit dan ‘normaal’ en nu komen er nog meer wijzigingen. Kinderen mogen zo nu en dan naar school, maar niet tegelijk. Ook kunnen ze weer sporten, maar geen wedstrijden spelen. Sommige vriendjes gaan ze dus weer zien en sommige minder. En daar is houvast voor nodig (waar het kan). Daarom is een planning van groot belang.

Regels wisselen per school, maar een agenda kan altijd

De komende tijd gaan scholen aan de slag om invulling te geven aan ‘het nieuwe lesgeven’. Er wordt een beroep gedaan op de flexibiliteit van ouders en kinderen en de mate waarin, dat zal per school verschillen. Hoe dan ook gaan de weken er wederom anders uitzien. Ondanks deze verandering kunnen we wel een agenda maken. En in deze tijd kun je daardoor al veel meer rust creëren thuis. Wij hebben hier een voorbeeld voor gemaakt. Nogmaals: de tijdsplanning is afhankelijk van de school- en sportregels.

Naar school of thuis leren?

Of je nu straks de ene dag naar school gaat en de andere niet, dat gaan we zien. Wel is belangrijk voor jezelf en je kinderen om te weten wanneer, zodat je daar omheen kunt plannen. En eindelijk eens die langere momenten voor jezelf kunt invullen ;). Op het voorbeeld is met de schooltasjes duidelijk aangegeven welke dagen de kinderen naar school mogen. Voor de rest van de dagen is het belangrijk om de balans te vinden tussen bewegend leren en theorie, mits het schoolprogramma dit toelaat.

Buitenspelen tegen stress

Nu er meer ruimte is om samen buiten te spelen, wordt dit ook sterk aangeraden voor kinderen met ADHD. En niet alleen om jezelf te ontlasten ;), maar buitenspelen heeft meerdere positieve effecten op kinderen. Het beïnvloedt namelijk niet alleen de fysische, maar ook de mentale gezondheid van je kind. Vrijheid en lekker ravotten in de buitenlucht stimuleert creativiteit, is bevorderend voor het humeur en verlaagt de stresshormonen door de connectie met de natuur. Alles wat er in deze tijd nodig is, toch? Plan dit daarom ook in voor je kids, ze zullen je dankbaar zijn.